Presentació

Vista cervera-3465

Cervera viurà del 14 al 22 de novembre de 2020, la desena edició del Festival de Pasqua, un dels festivals de música clàssica catalana, més importants del país.

Notes, compassos, melodies i ritmes són mots que formen part del llenguatge musical, el més universal dels llenguatges.
Sabem, però, que totes les llengües tenen accents i a Cervera volem remarcar l’accent català de la música i ho fem, des de fa ja 10 anys, en el Festival de Pasqua que té una clara voluntat de descobrir el patrimoni musical català.

El seu fundador i director artístic de les sis primeres edicions, Xavier Puig, manifestava el 2011 que el sector musical català necessitava cohesió, projecció, diàleg i paisatge, i que el Festival de Pasqua de Cervera naixia amb l’objectiu de conciliar aquesta evidència. 10 anys després la consolidació del Festival i el seu reconeixement general, concretat en
la consideració d’estratègic per part de la Generalitat de Catalunya, són la constatació que era, i continua essent, una eina molt valuosa per assolir l’objectiu inicial.

La Covid-19 ha obligat a canviar el calendari, el festival no s’ha pogut fer per Pasqua i es desplaça al novembre, al voltant del dia de la patrona dels músics, Santa Cecília. Canvien les dates, però no l’esperit. El Festival, dirigit actualment per Josep Maria Sauret, ha de continuar essent eina de cohesió, projecció, diàleg i paisatge del sector musical català i la Paeria, com altres administracions i entitats, hi donarà tot el seu suport.

Del 14 al 22 de novembre, amb totes les prevencions que l’epidèmia obliga a prendre, a Cervera regnaran notes, compassos, melodies i ritmes amb accent català.

Gaudim-ne!

Joan Santacana Vélez,
Paer en cap de la Paeria de Cervera