Presentació

Vista cervera-3465

Cervera viurà del 27 de març al 4 d’abril de 2021, la onzena edició del Festival de Pasqua, un dels festivals de música clàssica catalana, més importants del país.

DONEM LA NOTA

El primer violí es posa dempeus i observant la resta de l’orquestra dona la nota per a què els instruments restin en l’afinació correcta i el concert, que està a punt de començar, regali els sentits del públic en harmonia perfecta.
Aquest gest s’ha repetit mantes vegades durant les 10 edicions del Festival de Pasqua de Cervera celebrades fins el moment. I la nota s’ha donat bé i, per aquest motiu, el Festival, ha esdevingut una cita anhelada per totes les persones que estimen l’art musical.
Fent un senzill paral·lelisme, podem dir que el Festival de Pasqual dona la nota en el món de la música clàssica catalana i n’és un clar referent tant per la seva vessant de recerca musical com en la de difusió de creadors i intèrprets catalans.
Aquesta era la idea d’en Xavier Puig, creador i primer director del Festival, i que va continuar en Josep Maria Sauret. Idea sobradament reeixida i manifestada incontestablement durant 10 anys.
Enguany Cervera donarà la nota per onzena vegada i ho farà sota la batuta d’en Jordi Armengol, nou director del Festival. La nota sonarà perfecta i us convido a gaudir-ne.

Joan Santacana
Paer en Cap