Presentació

Vista cervera-3465

Cervera viurà del 22 de març a l’1 d’abril de 2018, la viutena edició del Festival de Pasqua, un dels certamens musicals més importants del país.

 

Salutació del  Paer en cap

La música és una eina per aconseguir trobar el camí de la felicitat, i la música per si mateixa pot ser també la felicitat. De fet, entenc la felicitat no com un estat permanent sinó com una suma de grans moments. Els privilegiats que som capaços de viure grans moments de felicitat gràcies a la música tenim de nou una gran oportunitat
amb el Festival de Pasqua de Cervera, estratègic i referent nacional
de la música clàssica catalana.
Cervera és capital en moltes coses, en patrimoni, en miradors privilegiats i excepcionals del paisatge segarrenc, en història, en música clàssica o en cultura popular i tradicional. No és estrany doncs que Cervera sigui el 2019 capital de la cultura catalana, un esdeveniment únic en el qual el Festival de Pasqua serà una peça clau.
Amb el molt bon regust de l’exitosa edició de l’any passat, des de la Paeria de Cervera hem preparat una edició més, la vuitena, d’un festival que concentra a la nostra ciutat el sector musical clàssic català. Fem confiança total a la bona tasca demostrada pel director, Josep M. Sauret, que ha dissenyat un programa excel·lent i ideal per aconseguir que tots visquem a Cervera experiències de felicitat en uns espais carregats de màgia i història.
Sigueu tots un any més molt benvinguts al Festival de Pasqua de Cervera.

Ramon Royes i Guàrdia

 

Salutació del Director Artístic

La música clàssica catalana és d’un gran valor artístic i al Festival de Pasqua la volem posar a l’abast de tothom. Cervera ha estat sempre un lloc d’efervescència i projecció musical, i en el marc del certamen, aquestes qualitats prenen forma per crear una programació que vol projectar la música clàssica catalana i els artistes catalans.
El Festival té uns objectius i anhels que expliquem i realitzem en cada un dels concerts. Volem continuar arribant a tot tipus de públic. Som creadors d’iniciatives i proposem als artistes i entitats musicals idees expressament pensades per al Festival. Establim un diàleg enriquidor que dona els seus fruits en una programació que pretén ser de gran qualitat, diversa i singular, i en la qual tots ens sentim integrants d’aquesta vivència musical. La relació amb entitats i artistes de referència al nostre país és un altre dels objectius importants. El Festival també vol projectar els joves valors i les seves produccions incentivant el creixement del futur musical. A la vegada, treballem per posar en valor el patrimoni del repertori català i els seus compositors, des del més antic fins a l’actual. Més enllà de tot això, hi ha la experiència única dels concerts i us
encoratgem a viure-la amb tota profunditat.
Aquest any, per primer cop, gaudirem d’una nova figura: el padrinatge del Festival. Per inaugurar aquesta fita, tindrem un padrí d’excepció que ens entusiasma i ens il·lusiona: el mestre Ros Marbà, que a la vegada celebrarà els seus 80 anys a Cervera.
La música i la seva emoció omple aquests dies la nostra ciutat, el nostre territori i es converteix en una referència a tot Catalunya.

Josep Maria Sauret

 

Salutació del Padrí del Festival

Tinc un gran record de Cervera des de la Trobada de l’Orquestra Mundial de Joventuts Musicals.
Cervera va tenir una Universitat important, ha destinat sempre moltes energies a la música i, gràcies a això, han sortit molts bons músics, que actualment estan en les millors orquestres.
El Festival de Pasqua omple un buit en el cúmul de festivals que han proliferat a Catalunya en aquesta època. Un Festival amb un segell de qualitat, que li
ha donat una singularitat, i que li ha fet tenir una carta d’identitat important.
Ser el padrí d’aquest Festival és un honor per a mi i una col·laboració que faig amb molt de gust.
Desitjo tots els èxits i una persistència molt llarga del Festival de Pasqua de Cervera.

Antoni Ros Marbà

Anuncis