Presentació

Vista cervera-3465

Cervera viurà del 2 al 12 d’abril de 2020, la desena edició del Festival de Pasqua, un dels certamens musicals més importants del país.

Quan un esdeveniment cultural com aquest arriba als 10 anys, és un èxit que hem d’aplaudir i celebrar.

No és gens fàcil aconseguir aquestes fites i, encara més, quan parlem d’una iniciativa que demana tanta cura en el seu tractament i desenvolupament. Cervera ha sabut tirar endavant i capitalitzar, al llarg d’aquesta dècada, un festival que ja és un referent reconegut a tot Catalunya i que, tant el conjunt del sector com les diverses administracions, reconeixen com un dels pals de paller de la música clàssica catalana.

Sens dubte, aquesta consecució hauria estat impossible sense la feina realitzada de forma constant i diligent, i la passió de molts agents implicats. Des dels alcaldes que m’han precedit, Joan Valldaura i Ramon Royes, amb tots els seus equips; als directors Xavier Puig i Josep Maria Sauret; passant per totes les administracions, entitats i associacions tant cerverines com de la resta de Catalunya, que hi han donat suport al llarg d’aquests anys. És un mèrit comú i compartit que els que ara ens trobem al capdavant, hem de saber mantenir i cuidar aprenent dels anteriors responsables amb agraïment i humilitat.

Després de celebrar la Capitalitat Cultural Catalana amb un èxit incontestable, a Cervera tornem a demostrar que la nostra aposta per la cultura forma part del nostre ADN i de les nostres tradicions més arrelades.

Us convido a resseguir la programació del Festival de Pasqua d’enguany i a gaudir dels concerts que acolliran diversos espais de la nostra ciutat. Per la cultura i per la música clàssica catalana.

Bon Festival!

Ramon Augé i Gené,
Paer en cap de la Paeria de Cervera