Presentació

Vista cervera-3465

Cervera viurà del 12 al 21 d’abril de 2019, la novena edició del Festival de Pasqua, un dels certamens musicals més importants del país.

 

Salutació del  Paer en cap

El Festival de Pasqua és un dels grans moments culturals de l’any a Cervera i al nostre país. És un orgull liderar cada any, des de Cervera, l’impuls a la música clàssica catalana, i aquest 2019, especialment, en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana, fet
que encara donarà més importància al festival.
Voldria destacar l’estrena de l’encàrrec fet al mestre Salvador Brotons amb motiu d’aquesta capitalitat. En la trobada que vaig tenir amb ell i amb el director del Festival, Josep M. Sauret, ràpidament vam trobar la química necessària per fer que aquest fos un dels grans moments d’aquesta edició. Una nova edició que, com sempre, permetrà als amants de la bona música clàssica gaudir del festival en espais carregats d’història i de màgia.
Em sento també especialment orgullós que un cerverí com Jordi Castellà ens presenti una obra seva que, una vegada més, deixarà clar que Cervera és ciutat de gran talent musical.
Així doncs, us animo un any més a visitar la nostra ciutat i us agraeixo a l’avançada que ens acompanyeu en aquest grandíssim esdeveniment cultural.

Ramon Royes i Guàrdia

 

Salutació del Director Artístic

Aposta per l’excel·lència patrimonial i musical
El Festival de Pasqua es converteix enguany en un dels eixos cabdals de Cervera,
Capital de la Cultura Catalana. Festival de referència en la música clàssica catalana al nostre país, els concerts del Festival de Pasqua i la música que escoltarem agafen encara més transcendència amb la participació en l’activitat cultural excepcional d’aquest any a la nostra ciutat, amb ressò també a tot Catalunya.
Volem que us sentiu emocionats d’escoltar la nostra gran música de totes les èpoques. Volem que us sentiu emocionats d’escoltar els nostres intèrprets, entitats i institucions musicals de primer ordre i referents a Catalunya en el panorama musical. Tots representen la qualitat del festival que us presentem. A tots ens vincula la il·lusió compartida per la música catalana, patrimoni exemplar de la nostra singularitat com a país.
Proposem als artistes concerts singulars i únics. Les produccions pròpies del festival, els encàrrecs, el patrimoni musical i la creació musical són objectius primordials, i acollim també les idees i el coneixement dels artistes catalans.
Enguany, ens il·lusiona molt l’estrena de la cantata del músic cerverí Jordi Castellà, basada en textos del poeta Jaume Ferran.
Ens sentim honorats i plens d’energia amb el nostre padrí del festival d’aquest any, Salvador Brotons, director d’orquestra i compositor, a qui hem encarregat una obra plena de simbolisme per a Cervera i per a la història del nostre país, i que estrenarem en un dels concerts més emblemàtics del festival i en el marc de la capitalitat.
La nostra música per a tots vosaltres, amb l’anhel que us emocioni i la feu més vostra.
Us convidem a compartir-la al Festival de Pasqua de Cervera!

Josep Maria Sauret

 

Salutació del Padrí del Festival

Ara és l’hora de reconèixer el nostre patrimoni musical És un gran honor per a mi ser el padrí del Festival de Pasqua de Cervera 2019 i l’estrena de la meva obra 660 anys composta per a cobla ampliada per commemorar la institucionalització de la Generalitat de Catalunya l’any 1359. Un aniversari amb molta història que ja Josep Maria Subirachs va posar en valor alçant un magnífic monument a la ciutat de Cervera dedicat a aquesta fita.
Voldria destacar la meva experiència l’any 2014 dirigint l’estrena de la meva obra per a orquestra Catalunya 1714 dins del Festival de Pasqua. Recordo molt vivament l’extraordinari èxit i impacte que va tenir l’obra. L’emoció de la gent de Cervera en aquell any tan emblemàtic va ser molt especial. Segurament aquell entusiasme ha ajudat que cinc anys més tard –i també en un any emblemàtic– es considerés l’encàrrec d’una obra dedicada especialment al Festival de Pasqua i a la ciutat de Cervera amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana.
El Festival de Pasqua de Cervera ha estat, és i –esperem que per molts anys– continuarà sent un festival que dona suport i potencia la música catalana. Som un país petit, però amb grans compositors que han creat bones obres i a qui sovint no coneixem prou. Hem hagut de lluitar contra tota mena d’adversitats historicoculturals que a voltes han dificultat el reconeixement del nostre patrimoni musical. Ara és l’hora de posar en relleu els nostres autors i promoure la nova creació dels compositors vivents.
Molt agraït al paer en cap de la ciutat de Cervera, Ramon Royes, i al director del Festival, Josep Maria Sauret, per la confiança i l’encàrrec. Espero que l’obra 660 anys tingui un impacte similar al de Catalunya 1714.
Felicitats, Cervera, per ser la Capital de la Cultura Catalana 2019 i per tot el que feu pel poble de Catalunya.

Salvador Brotons